Започна обучението на учителите за работа с инструментите на дигиталната раница, съобщи

...
Започна обучението на учителите за работа с инструментите на дигиталната раница, съобщи
Коментари Харесай

Започна обучението на учителите за работа с дигиталната раница

Започна образованието на учителите за работа с инструментите на  " цифровата раница ", съобщи Българска национална телевизия. То се осъществя по план " Образование за утрешния ден " Участие взимат около 17 000 преподаватели от цялата страна.

" Дигиталната раница " е безвъзмездна интерактивна платформа. В нея има 3D модели, проби, електронно четими учебници. Всеки възпитаник, преподавател или родител има достъп до " раницата ". Основната концепция е учителите сами да основават цифрово наличие и да го разгласяват за прилагане от други учители и възпитаници.

" Дигиталната раница " дава опция на учителите да основават уроци и да ги качват в платформата. По думите на някои от тях пособието е изключително удобен метод за работа с децата. Преподавателите обаче считат, че хартиените учебници би трябвало да вземат участие паралелно с " раницата " в образованието на малчуганите.

Дигиталната платформа е подобаваща за преговорни уроци, за извършения, заради това, че има извънредно богат запас на цифрови уроци, видеа, 3D изображения. Според различен преподавател " раницата " дава оказва помощ на педагога да разгърне своите благоприятни условия.

На фона на положителните мнения за " цифровата раница ", учителите молят за предоставяне на интерактивни дъски и компютри, които след това да бъдат свързани към цифровата нея.

Припомняме, че въвеждането на " цифровата раница " беше оповестено през октомври тази година. Чрез платформата всички учебници за учениците от 8 до 12 клас ще могат да се употребяват гратис от идната образователна година. За момента в платформата са налични учебниците за децата от 1 до 7 клас, които са безвъзмездни по закон. Новината бе обявена на работна среща сред специалисти от Министерството и образованието и науката (МОН) и районните ръководства на образованието (РУО) за " Дигиталната раница ". Платформата се построява по плана " Образование за утрешния ден " на Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък " 2014-2020 година Информация за срещата беше оповестена от просветителното министерство.

Достъп до електронните учебници в Дигиталната раница " имат учениците, учителите и родителите посредством сметките си в . Те могат да употребяват учебниците за съответните класове, в който учат децата или преподават педагозите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР